Omdat iedere STAP er 1 is. Elk kind verdient de kans om STAPpen vooruit te maken. De STAP is ontstaan uit het gegeven dat kinderen steeds meer te maken krijgen met problemen in het opgroeien tot volwassene. De problematiek van het kind en / of diens omgeving wordt complexer en er is steeds meer zorg op maat nodig. Problemen komen vaak tot uiting op school en de mogelijkheid om hierop in te spelen vanuit scholen verkleint. Wij bieden behandeling welke gericht is op het normaliseren van de (ontwikkelings)problemen van kinderen en jongeren. Het belangrijkste uitgangspunt is dat kinderen / jongeren (weer) naar school gaan, daar waar het hoort. Behandeling kan plaatsvinden op onze locatie, maar ook op school zelf is dit mogelijk. Er wordt nauw samen gewerkt met betrokken partijen met als doel weer een STAP vooruit te zetten in de ontwikkeling van het kind op school en daarbuiten. 
  • Wie zijn wij
  • Missie
  • Visie
Image
De mensen achter de organisatie van De STAP zijn zeer deskundig en ervaren in het bieden van de juiste begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren.

Het team bestaat uit zeer gedreven medewerkers die op niveau geschoold en geregistreerd zijn voor het mogen uitvoeren van hun werkzaamheden.

Binnenkort stellen wij ons hier aan jullie verder voor!
Image
Opgroeien gaat vanzelf, maar een positieve ontwikkeling hangt van veel factoren af;
In deze tijd hebben kinderen steeds meer te maken met kind – eigen en / of omgevingsfactoren die van grote invloed op hun wijze van ontwikkelen zijn en wat vaak tot uiting komt op school. Zorg op maat is steeds lastiger te bewerkstelligen en (dreigende) uitval op school komt hiermee sneller aan bod.

Onze missie is om elk kind een zo positief mogelijke ontwikkeling tot volwassene door te laten maken, juist als het even niet verloopt zoals gehoopt. Omdat school belangrijk is, maar een goede schoolgang niet enkel van aanwezigheid en cijfers afhangt, bieden wij behandeling aan alle relevante STAPpen in het leven van de leerling.

De STAP is een hulpmiddel om scholen de kans te geven om het onderwijs aan deze leerlingen weer voort te kunnen zetten en de leerling, en belanghebbenden, te laten ervaren dat er een juiste STAP vooruit is gemaakt in de gehele ontwikkeling.
Image
Wij vinden het belangrijk om te kijken vanuit de leerlingen naar wat zij nodig hebben om weer een positieve schoolgang door te kunnen maken. Naast dat er door middel van observatie, onderzoek en / of gesprekken met een orthopedagoog in kaart wordt gebracht wat er aan de hand is, kijken wij ook STAPpen verder.

Elk kind is uniek en zo is ook onze aanpak uniek voor ieder kind. Positiviteit is het sleutelwoord; Wat zijn de kwaliteiten van de leerling? Wat is de passie van de leerling? Hoe kunnen we problemen omzetten in passie?

STAP voor STAP werken we gezamenlijk aan verbetering om de leerling binnen het (oorspronkelijke) onderwijs terug onder te brengen, maar het belangrijkste doel is dat er STAPpen zijn gemaakt in de algehele ontwikkeling, waardoor er op zoveel mogelijk leefgebieden vooruitgang is geboekt als het traject is afgerond.